Deadline: 04.05.2024 23:45

16 Poëziewedstrijd Poemtata: Schuilen in de schaduw van de regen

Organisatie: Poemtata

1. Het thema is vrij en u kunt 1 gedicht inzenden (nog niet eerder gepubliceerd of bekroond). De gedichten zijn maximum 25 regels lang, witregels in begrepen en in het Nederlands. De wedstrijd staat open voor iedereen vanaf 18 jaar.

2. De gedichten worden gestuurd naar poemtatapoezie@gmail.com

als een gewoon word-document (geen pdf of JPEG). Het gedicht wordt alleen ondertekend met uw schuilnaam en moet ten laatste in ons bezit zijn op 4 mei 2024. In een aparte bijlage stuurt u terzelfdertijd uw werkelijke gegevens: naam, adres, tel of gsm, emailadres en uw schuilnaam. Indien u wordt geselecteerd voor de gelegenheidsbundel en u wenst opgenomen te worden onder uw pseudoniem, moet je dit uitdrukkelijk vermelden in die bijlage! (zie ook artikel 9°)

3. Indien u geen digitale inzending kan doen, stuur uw gedicht (ondertekend met uw schuilnaam) dan in viervoud naar Ingrid Slock, Kapelhof 1, 9940 Ertvelde, samen met een gesloten omslag met vooraan uw schuilnaam en binnenin uw werkelijke gegevens.

4. De jury is samengesteld uit: de dichters Christophe Vekeman, Ann Slabbinck en Dorien De Vylder. Hun oordeel is bindend en over de wedstrijd wordt geen enkele vorm van communicatie gevoerd.

5. Gedichten die kwetsende, aanstootgevende of racistische inslag hebben worden geweerd, werken die ook maar iets ruiken naar plagiaat worden uitgesloten.

6. Hoofdprijs: een publicatie van uw persoonlijke dichtbundel of een midweek voor twee in het gastenverblijf “de rosmolen’ te Ertvelde

2de en 3de prijs: boeken

Meer info op de Facebook-pagina van Poemtata

Reglement: facebook.com/poemtata.poeziemanifestaties