19.10.2023

deBuren en Perdu zoeken dichters voor Vers van het Mes 2024

Poëziestichting Perdu en Vlaams-Nederlands Huis deBuren gaan opnieuw op zoek naar dichters die nog geen bundel hebben gepubliceerd. Ben jij de dichter die we zoeken?

Vers van het Mes wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan aanstormend poëzietalent. Tijdens drie podiummomenten in Nederland en Vlaanderen krijgen de geselecteerde dichters de kans om hun werk aan een publiek te presenteren door middel van voordracht en een poëtica waarin ze zich uitspreken over hun werk, het poëzielandschap en hun rol daarin.

We vragen een eerste versie van de poëtica tegen midden februari. Op 5 april 2024 organiseren we voor de geselecteerde dichters in Amsterdam een workshop performance en ’s avonds het eerste optreden. In het weekend van 13 en 14 april volgen twee optredens in België. Houd deze data graag alvast vrij als je je kandidaat stelt.

Deelnemen?

Voor deze achtendertigste editie doen wij een open oproep aan dichters om voor 20 november 2023 een kritische selectie van een aantal (minimaal 5 en maximaal 10) gedichten in te sturen naar vvhm@perdu.nl. De inzendingen worden beoordeeld door de redacties van Perdu en deBuren.

De aanmelding bestaat uit

- Een korte motivatie (maximaal 200 woorden)
- Een beknopte positionering van je werk in het poëzielandschap (maximaal 200 woorden)
- Een kritische selectie van een aantal gedichten (minimaal 5, maximaal 10)
- Indien gewenst kun je ook een audioversie van een van je gedichten meesturen.
Houd rekening met deze richtlijnen:

- We anonimiseren de inzendingen. Vermeld daarom in je kandidatuur nergens je naam. Vermeld in je begeleidende mail wel je telefoonnummer en je huidige woonplaats.
- Lever je aanmelding als 1 PDF-bestand aan; geef het als bestandsnaam de eerste 5 woorden van je eerste gedicht
- Audiobestanden lever je aan als mp3-bestand via WeTransfer. Geef het bestand dezelfde naam als je PDF-bestand (ook als dat niet de ingesproken tekst is)
- Geef je mailtje de onderwerpregel Kandidatuur Vers van het Mes.

Voorwaarde voor deelname

 - Je bent minstens 18 jaar
- Je inzending is nog niet eerder gepubliceerd. Je hebt nog geen eigen bundel gepubliceerd; tijdschriftpublicaties of (DIY) chapbooks of zines mogen wel.
- Je inzending is je eigen werk
- Je inzending is voor 20 november 2023 ingezonden


Je ontvangt binnen de 3 werkdagen een ontvangstbevestiging. Uiterlijk eind december maken we bekend of je deel uitmaakt van de selectie voor Vers van het Mes 2024. Over de uitslag kunnen we daarnaast niet corresponderen.

Tags: Evenementen