25.05.2024 – 26.05.2024

vers vuur

Na een opwarmertje in december, is vers vuur al terug voor een tweede editie op 25 mei. Vers vuur is een literatuurfestival in de breedste zin van het woord en biedt meer vuur, meer verzen en meer namen dan ooit. Een hele dag lang wordt de Blikfabriek ingepakt door meer dan 30 acts op wel acht podia. “Dit fris literatuurfestival toont dat het woord tot ver buiten de grenzen van het boek reikt,” zegt Pim Cornelussen, medecurator en coördinator bij VONK & Zonen. “Laat je een hele dag overspoelen door een poëtisch avontuur op het snijpunt van literatuur, muziek, performance en zinnenprikkelende ervaringen in een origineel kader. Want vers vuur speelt zich niet alleen af op grote podia maar ook in een sauna of een voetenbadje en in een knusse caravan.” Op de affiche prijken onder meer Spinvis en IKRAAAN naast Instagram-dichter Billie Vos en de première van het langste audio-gedicht aller tijden van Maud Vanhauwaert, een dragshow of een-op-een lezingen met makers uit het Watlab.

Vurige cross-overs

Op het programma staat een boeiende meltingpot van cross-overprojecten. Meer dan 30 acts vervagen de grenzen van de poëzie, dans, muziek, beeldende kunst en film. Brenda en Anke Verschueren loodsen je door de vele acts heen. Dit zijn enkele highlights uit het programma:

Spinvis maakt zijn opwachting, naast muziekcollectief B.O.X. Ook IKRAAAN komt naar de Blikfabriek om haar nieuwe album, dat in april gereleased wordt, voor te stellen. Nog op het muzikale programma staan Zero Years Kid, Nele Needs a Holiday, And They Spoke in Anthems en OERHERT.

Wie graag een inkijkje krijgt in het creatieproces kan de speciale Watlab ruimte induiken waar makers uit de residentie je verwelkomen, je kan er onder andere Carmien Michels, Tülin Erkan, Paul Verrept, Frederik van den Stock en Moya De Feyter aan het werk zien en horen. Ontspannen naar poëzie luisteren kan ook in het voetenbad.

De totale line-up vind je op https://www.vonkenzonen.be/productie/vers-vuur

Locatie
Blikfabriek
Krugerstraat 232
2660 Hoboken (Antwerpen)
Google Maps

Tijd
25.05.2024 – 26.05.2024

Categorie
Festival

Prijs
  • €20 Basistarief
  • €15 2660/studenten
  • €23 Deur