Dit evenement is voorbij.

25.04.2019 – 27.06.2019

Voeding mens: Plantaardig leren koken

1O lessen in reeks of afzonderlijk te volgen

Theorie
1 les over gezond koken

– We gaan terug naar de middelbare school en doorlopen het verteringsstelsel.
– We bekijken de koolhydraten, eiwitten en vetten en hoe die verteerd worden.
– We analyseren voedselcombinaties, welke werken niet of beter dan andere en waarom.
– We maken de link tussen gezondheid en wat je eet.
– We gaan dieper in over wat eten met je mentale gezondheid doet (denk aan suiker, verzadigde vetten, je darmen als tweede zenuwstelsel, neurotransmitters, enz.).
– We bekijken wat er om ons heen allemaal aan het gebeuren is rond dit thema: veganisme, minder vlees tout court, mindfulness, meditatie, onze maatschappij, global warming, enz.
– En natuurlijk veel Q&A

Praktijk
9 lessen plantaardige (veganistische) keuken starten om 18.30 – 21.30h. Dit geeft je de tijd om er te geraken en dat we tegen 19.15 h toch iets beginnen te eten, je kan het dus als je avondeten beschouwen.
– We starten met de ingrediënten ten toon te spreiden (ik kook zo veel mogelijk op basis van wat het seizoen geeft – alles komt van een bioboer), het menu uit te leggen alsook wat theorie rond wat we eten, voedingswaarde, vervangers van, etc….
– Daarna gaan we snel over tot de praktijk(keuken) en beginnen we met de prepping. Dat kan demo-gewijs als er 4 man is, maar indien meer dan kan ik groepjes maken en roteren we de gerechten.
– En uiteraard is opruimen ook deel van de les!

Praktisch:
– wij zorgen voor alle ingrediënten
– min 4 en max 10 deelnemers
– je betaalt 30 euro per les (excl. btw) of 270 voor een 10 beurten kaart.
– theorie les is op 9/5

lesgever:
Steve Dewindt van jebentwatjeeet.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Toscanzahoeve
Milisstichel 3
3201 Langdorp (Aarschot)
Google Maps

Tijd
25.04.2019 – 27.06.2019

Categorie
Cursus of workshop